----------------------------------------------------------------------------------------
Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην 
(Visiting Mr Green του Jeff Baron, ΗΠΑ 1996)
Κοινωνικό έργο 
Σκηνοθεσία - Πρωταγωνιστικός ρόλος:  Γ. Μιχαλακόπουλος
στο Θεατρο Άνεσις, Λ. Κηφισίας 14

Ο ηλικιωμένος κος Γκρην ζει μία μοναχική ζωή στη Νεα Υόρκη μετά το χαμό της συζύγου του.
Ο νεαρός Ρος Γκάρντινερ έρχεται να αναστατώσει τη ζωή του, όταν λόγω ενός τροχαίου στο οποίο εμπλέκονται, αναγκάζεται να επισκέπτεται τον κο Γκρην κάθε Πέμπτη.

Ο ιδιότροπος κος Γκρην δύσκολα αποδέχεται τον νεαρό επιχειρηματία, ωστόσο ο δεύτερος επιμένει και σιγά-σιγά μπαίνει στον κόσμο του ηλικιωμένου.

Μέσα από την ανθρώπινη, ενίοτε σκληρή και δύσκολή μα τρυφερή επαφή τους παλιά και νέα τραύματα έρχονται στην επιφάνεια. Θέματα που έχουν να κάνουν με τις ανθρώπινες και τις οικογενειακές σχέσεις, με την αποδοχή της διαφορετικότητας, τις διαφορετικές εμπειρίες και τους προβληματισμούς κάθε γενιάς και τις διαφορετικές οπτικές σε ένα κόσμο που αλλάζει γρήγορα και που όμως μένει ο ίδιος στην ανάγκη του ανθρώπου για ανθρώπινη επαφή και αποδοχή.

Δεν έχω λόγια να εκφράσω το θαυμασμό μου για την ηθοποιία του Γ. Μιχαλακόπουλου. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω από κοντά. Είναι καταπληκτικό το ότι δεν ξεχωρίζεις τον ηθοποιό από τον ρόλο που υποδύεται. Και ο συμπρωταγωνιστής Τ. Ιορδανίδης στέκεται επάξια δίπλα του, έπειτα από μία λίγο άτσαλη εισαγωγή. 

Το σύνολο της παράστασης δένει πολύ καλά, η μουσική είναι εξαιρετική, το κείμενο πολύ καλό, συνδυάζοντας έξυπνες στιγμές χιούμορ με πιο δραματικές. Και το θέατρο έχει μία ζεστή ατμόσφαιρα που δεν τη συναντάς συχνά.
5/5

No comments: