---------------------------------------------------------------------------------------- 
Έγκλημα στα παρασκήνια  
Διασκευή στο βιβλίο του Γ. Μαρή
στο Από Μηχανής Θέατρο, Μεταξουργείο

Διασκευή στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γίαννη Μαρή.  

Ο αστυνόμος Μπέκας αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε μία σταρ τραγουδίστρια. Μπαίνει στο χώρο της νύχτας, στον σκοτεινό και σιωπηλό κόσμο των ανθρώπων του θεάματος.

Η σκηνοθετική προσσέγγιση πρωτοτυπεί, με τους ηθοποιούς να είναι όλοι παρόντες επί σκηνής καθ' όλη τη διάρκεια του έργου. Τα ίδια άτομα υποδύονται διαφορετικούς ρόλους και συμμετέχουν τόσο στο να υποδύονται χαρακτήρες όσο και να αφηγούνται την εξέλιξη της πλοκής, μερικές φορές διαβάζοντας το κείμενο από το βιβλίο επί σκηνής!

Ωστόσο όλη αυτή η πολυκοσμία αποσπά την προσοχή του θεατή, πόσο μάλλον σε ένα αστυνομικό έργο που ζητά τη σιωπή και την ενδοσκόπηση.

Φοβάμαι ότι οι ερμηνείες των ηθοποιών δεν καλύπτουν αυτά τα κενά. Ο αστυνόμος Μπέκας στέκεται πολύ καλά σκηνικά, ωστόσο δεν κάνει κάτι με το ρόλο που του έχει δωθεί.

Το βασικό ωστόσο μειονέκτημα, που αναδεικνύει και όλα τα άλλα, είναι η αδυναμία του κειμένου. Αν το διανοητικό παιχνίδι ήταν πιο έντονο, τότε και η πλοκή και ο χρόνος θα κυλούσε πιο ευχάριστα. Η πλοκή είναι αδύναμη και δεν σε κρατάει μέχρι το τέλος.

Ο χώρος του θεάτρου είναι ωστόσο πολύ όμορφος, και η εξυπηρέτηση πολύ καλή!
3/5

No comments: